Skip to main content
Blogposts

Herstelyoga bij kanker & chronische ziekte

Yogahart yoga in Nijmegen

In de les herstelyoga bij kanker & chronische ziekte zijn de oefeningen gericht op het versterken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en het verminderen van psychische en lichamelijke klachten. In deze les doen we oefeningen die komen uit de beste mind-body technieken uit yoga, ademtherapie, mindfulness en zelfcompassie. Deze les is geschikt voor mensen met langdurige gezondheidsklachten als gevolg van kanker, chronische ziekte, langdurige Covid of andere oorzaak.

 

Het traject bestaat uit een aantal lessen die wekelijks plaatsvinden op woensdag van 17.00 – 18.00 uur. Er zal voorafgaand een intake plaatsvinden. De lessen vinden plaats in gezondheidscentrum Anahata, van Trieststraat 14 in Nijmegen, vlakbij het Keizer Karelplein (zijgebouw van Titus Brandsma kerk).  Yoga en mindfulness herstellen de balans tussen lichaam en geest, dit heeft een diepe helende werking op lichaam, geest en ademhaling. Yoga en mindfulness worden daarom door artsen steeds meer erkend als aanvullende (complementaire) methode bij langdurige gezondheidsklachten.

Voor wie is deze oefengroep geschikt?

De oefengroep is met name geschikt als je te maken hebt met de volgende situaties of klachten.

  • herstellen van de gevolgen van kanker (zowel tijdens als na een behandeling)
  • langdurige gezondheidsklachten
  • chronische ziekte
  • long Covid klachten.

Aanmelden

Aanmelden kan via mail: yogahartnijmegen@gmail.com

Deskundigheid docent

De les herstelyoga bij kanker & chronische ziekte wordt verzorgd door Gerda Wolff. Gerda is gecertificeerd yogadocent en heeft de specialisatie ‘herstelyoga bij kanker en chronische ziekte’  gevolgd van dr. Peter Haima in samenwerking met Zweiersdal bijscholingen en is aangesloten bij het kwaliteitsregister yoga bij kanker. Gerda geeft ook individuele ademconsulten en werkt samen met psychotherapie praktijk Suniai en MM fysiotherapie. Van huis uit is Gerda onderwijskundige en gecertificeerd master pedagoog en is aangesloten bij beroepsvereniging NVO, de beroepsvereniging voor universitair geschoolde (ortho)pedagogen en bij SKJ, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.