Skip to main content

Plezier

Plezier is naast yogahoudingen of ademhalingstechnieken ook de humor inzien van alles. Het gaat er niet om dat je de dingen zo goed mogelijk moet doen of iets moet presteren. Integendeel! Het hebben van plezier is veel belangrijker daarom wordt er ook vaak gelachen in een yogales.

Het plezier van Yogahart

Soms zijn we zo bezig met het verhaal, het uitvoeren van een yogahouding of datgene wat ons bezig houdt, dat we vergeten dat het ook heel vermakelijk kan zijn. Ik was laatst bezig met een yogahouding waarbij ik mijn been in een bepaalde houding wilde krijgen. Daarbij bleef ik maar duwen en trekken, omdat ik vond dat ik deze houding als yogadocent ‘echt wel’ moest kunnen doen.

Ik zag in gedachten de bewonderende blikken van mijn yogaleraren en medecursisten als ik deze houding moeiteloos zou doen. Tot ik bewust werd van mijn ego, van wie ik dat moest kunnen. Tijdens het doen van de oefening schoot ik enorm in de lach om mijn eigen dwangneurose.

Merkwaarden

Dit is een van mijn merkwaarden. Voor meer informatie over wat Yogahart bijzonder maakt en over de andere kernwaarden, klik je op de link.