Recensies

Een jaar geleden begon ik met yoga. Met name omdat ik als ondersteuning van het hardlopen aan rompstabiliteit wilde werken. Yoga is als ondersteuning van het hardlopen zeker functioneel. Zoals al gezegd wat betreft de rompstabilteit, de balans van je lichaam. Ter voorkoming van blessures en als correctie bij struikelen van belang. Daarnaast is ook het strekken van de spieren erg functioneel.
Een erg technische insteek dus. Ik ben zelf nogal beredeneerd. Dat past dus ook bij mij. Maar yoga brengt toch meer. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar, daar was ik al van overtuigd. Tijdens de yoga merkte ik dat mijn insteek vooral is: “de geest bepaalt het lichaam”. Maar bepaalde oefeningen gingen qua uitvoering beter door meer vertrouwen in mijn lichaam te hebben en te ontspannen.
Door de yoga-oefeningen heb ik het gevoel dat mijn lichaam ‘meer van mezelf’ wordt. Het lichaam mag meepraten met de geest.
Belangrijk is natuurlijk ook dat de lessen erg gezellig zijn, hard werken, en het allerfijnste van elke les: de eindontspanning!

Ella(63 jaar)