Skip to main content

Restoratieve yoga voor herstel

Restoratieve yoga, ook wel restorative yoga genoemd, is een perfecte tegenhanger van een dynamische hatha les. Met deze les geef je het lichaam de mogelijkheid om zich volledig te herstellen.

Prikkels

We hebben de neiging om ons naar buiten te richten vanwege de prikkels om ons heen. Het gevolg kan zijn dat ons systeem ‘overprikkeld’ raakt. Deze overprikkeling kan vervolgens leiden tot stress, uitputting en burn-out. Restoratieve yoga kan helpen bij het vinden van rust.

Restoratieve yoga

Yoga helpt je de weg naar binnen te vinden en de rust in jezelf op te zoeken. Het doel van dit soort yoga is het hele lichaam te ontspannen. Hiervoor gebruiken we hulpmiddelen – zoals bolsters en blokken – om het lichaam in de verschillende houdingen te ondersteunen. We houden de poses in deze lichaam herstellende yogalessen langer aan om de rust en verstilling volledig op te zoeken.

Nidra yoga

In deze rustgevende en ontspannen yogales maken we ook een uitstap naar nidra yoga met aandacht voor visualisaties, ademhaling en een bodyscan. Zo bereik je een diepe vorm van ontspanning.

Voor wie is restorative yoga geschikt?

Restoratieve yoga is ideaal als je geestelijk of lichamelijk wilt herstellen na een zwangerschap, blessure, ziekte of burn-out/overspannenheid. Deze les is ook geschikt wanneer je diep wilt ontspannen.