Skip to main content

Verbinding

Verbinding betekent het verband leggen tussen lichaam, geest en ziel. Maar ook het koppelen van de verschillende chakra’s.  Dit komt terug in het logo met de 5 elementen die in verbinding met elkaar staan. Samen vormen ze een eindeloze cyclus waarbij het ene element de andere element voedt. Het water voedt het hout, het hout voedt het vuur, het vuur produceert aarde (as), de aarde brengt metaal voort, metaal vangt het water weer op.

De betekenis voor Yogahart

Verbinding ervaar ik in contact met mensen met wie ik samen ben. Ik zie mijzelf namelijk terug in verschillende mensen. In de beginnende, wat onzekere leerling die voor het eerst een yogahouding aanneemt. Of in de leerling die om zich heenkijkt om te kijken of je het goed doet. Hetzij in de ervaren leerling die gericht is om zijn of haar eigen energie.

Maar ik zie mijzelf ook in de leerling die de weerstand in haar lichaam voelt. En ik zie mijzelf in mijn collega’s van de yogastudio waar ik les geef. Op dat moment vallen grenzen weg en begint de creativiteit te stromen.

Merkwaarden

Dit is een van mijn merkwaarden. Voor meer informatie over wat Yogahart bijzonder maakt en over de andere kernwaarden, klik je op de link.