Skip to main content

Dynamische hatha yoga bij Yogahart Nijmegen

Dynamische hatha yoga is een actieve les. Deze energieke les zet je dus letterlijk in beweging. Beweeglijke en statische houdingen volgen elkaar op.  Een les dynamische hatha bestaat aan de ene kant uit krachtige, dynamische oefeningen (HA). Aan de andere kant bestaat deze les uit ontspanningsoefeningen en meditatie (THA).

Wat is hatha yoga?

Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Hatha yoga is wellicht de meest populaire vorm en brengt vele voordelen met zich mee. Het is daardoor een goede instap vorm wanneer je net begint met yoga en niet goed weet wat het best bij jou past.

Daarbij kan hatha yoga gezien worden als de basis van veel moderne yogavormen. Die vormen zijn gebaseerd op het fysieke aspecten en dus af te leiden van hatha yoga.

Wat betekent hatha?

Hatha verwijst naar de zon (ha) en de maan (tha), het is dus geen letterlijke betekenis. Hiermee wordt met de zon de kracht bedoeld en met de maan juist de kalmte. Het draait bij deze hatha yoga om het vinden van de balans tussen deze twee verschillende energieën.

Wat is het doel van hatha yoga?

Deze yogavorm wordt vaak beschreven als een manier om balans te brengen in jouw lichaam, geest en energie. Met als doel om het lijden in jouw leven te verminderen en het geluk juist te vergroten.

dynamische hatha yoga

Wat doe je tijdens hatha yoga?

De warming-up

We starten de les met een zonnegroet en een warming-up om de spieren voor te bereiden op de les hatha yoga en de verschillende oefeningen.

De les

Tijdens de les werken we vervolgens aan flexibiliteit, stabiliteit, bewustwording en de balans tussen inspanning en ontspanning. De balans tussen de ‘ha’ en de ’tha’.

Na een aantal staande en zittende houdingen en oefeningen, eindigen we de les uiteindelijk met een liggende ontspanning en meditatie.

Voor wie is een les actieve en dynamische hatha yoga geschikt?

Deze energieke bewegingslessen zijn voor iedereen geschikt. Dus of je nu beginner of gevorderd bent binnen de yoga, hatha yoga is mooie vorm om je voor aan te melden.

Bekijk ons lesrooster

Ben je geïnteresseerd in hatha yoga? Neem dan eens een kijkje in ons lesrooster voor meer informatie over de beschikbaarheid van de lessen en de tarieven hiervan.

Heb je nog wat vragen of wil je nog wat meer weten over de lessen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. We proberen jouw vragen altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.