Nieuwsberichten

START herstelyoga 2023

By 20 september 2022 mei 9th, 2023 No Comments
START herstelyoga 2023 Yogahart Nijmegen

Op woensdag kun je de cursus ‘herstelyoga bij kanker & chronische ziekte’ van 10.15 – 11.30 uur volgen. Tijdens deze cursus worden oefeningen gedaan die komen uit de beste mind-body technieken uit yoga, ademtherapie, mindfulness en zelfcompassie. We gebruiken zachte houdingen en bewegingen uit hatha yoga voor meer ontspanning en soepelheid. Ook doen we oefeningen vanuit restoratieve yoga en nidra yoga om het lichaam meer te ontspannen. Mindfulness en zelfcompassie passen we toe om op een andere wijze om te gaan met het leven en je lichaam. Alle oefeningen zijn gericht op het versterken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en het verminderen van psychische en lichamelijke klachten.

Er zal voorafgaand ook een intake plaatsvinden om de lessen zo goed mogelijk af te stemmen. De lessen vinden plaats in yogaruimte Anahata, van Trieststraat 14 in Nijmegen.

Voor wie is deze oefengroep geschikt?

De oefengroep is geschikt voor deelnemers die te maken hebben met een verminderde lichamelijke of emotionele conditie. Deze cursus is geschikt voor deelnemers:

  • met kanker;
  • met een chronische ziekte;
  • met (long) Covid of adem- of spanningsgerelateerde klachten;
  • die te maken hebben met vermoeidheidssyndroom;
  • met burn-out of overspannenheid;
  • met slapeloosheid;
  • met langdurige gezondheidsklachten en de kwaliteit van het leven willen verbeteren.

Kosten

We maken een onderscheid tussen een normaal tarief en een verlaagd tarief. Heb je een laag inkomen, voel je dan vrij om mee te doen voor het lagere tarief of met ons te overleggen. Maak hierbij je eigen inschatting.
Lessenreeks, normaal tarief: € 180,-   (12 lessen)
Lessenreeks, laag tarief: € 120,-.  (12 lessen)

Losse lessen: € 25,-. Tussentijds instromen is altijd mogelijk. 

Aanmelden

kan bij de docent, Gerda Wolff via mail: yogahartnijmegen@gmail.com of via app: 06-38133963.

Docent

De cursus wordt verzorgd door Gerda Wolff, zij is docent hatha yoga, restoratieve yoga en nidra yoga en heeft de erkende specialisatie ‘herstelyoga bij kanker’ gevolgd en is aangesloten bij het kwaliteitsregister yoga bij kanker (https://yogaenkanker.nl/docenten/).

START herstelyoga 2023 Yogahart Nijmegen

Yogahart Nijmegen is ook opgenomen in de IKNL verwijsgids kanker (https://www.verwijsgidskanker.nl/)

START herstelyoga 2023 Yogahart Nijmegen

Gerda geeft ook individuele ademconsulten en werkt samen met psychotherapie praktijk Suniai en MM fysiotherapie en met Stichting Integrale Oncologische (na)zorg, ION. Van huis uit is Gerda gecertificeerd pedagoog en is aangesloten bij beroepsvereniging NVO, de beroepsvereniging voor universitair geschoolde (ortho)pedagogen.