Nieuwsberichten

START herstelyoga najaar 2022

By 20 september 2022 No Comments
START herstelyoga najaar 2022 Yogahart Nijmegen

Op woensdag 28 september 2022 start deze cursus ‘herstelyoga bij kanker & chronische ziekte’ van 10.15 – 11.30 uur. Deze cursus is met name geschikt voor mensen die herstellen van de gevolgen van kanker of een chronische ziekte. Tijdens deze cursus worden oefeningen gedaan die komen uit de beste mind-body technieken uit yoga, ademtherapie, mindfulness en zelfcompassie. We gebruiken zachte houdingen en bewegingen uit hatha yoga voor meer ontspanning en soepelheid. Ook doen we oefeningen vanuit restoratieve yoga en nidra yoga om het lichaam meer te ontspannen. Mindfulness en zelfcompassie passen we toe om op een andere wijze om te gaan met het leven en je lichaam.
Na afloop is er ruimte voor het delen van ervaringen. De les zal plaatsvinden in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Alle oefeningen zijn gericht op het versterken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en het verminderen van psychische en lichamelijke klachten.
Het traject bestaat uit lessen die wekelijks plaatsvinden. De reeks bestaat uit 11 lessen en loopt tot en met 7 december 2022.

Er zal voorafgaand ook een intake plaatsvinden om de lessen zo goed mogelijk af te stemmen. De lessen vinden plaats in yogaruimte Anahata, van Trieststraat 14 in Nijmegen.

Voor wie is deze oefengroep geschikt?

De oefengroep is geschikt voor deelnemers die te maken hebben met een verminderde lichamelijke of emotionele conditie. Deze cursus is geschikt voor deelnemers:

  • met kanker;
  • met een chronische ziekte;
  • met (long) Covid of adem- of spanningsgerelateerde klachten;
  • die te maken hebben met vermoeidheidssyndroom;
  • met burn-out of overspannenheid;
  • met slapeloosheid;
  • met langdurige gezondheidsklachten en de kwaliteit van het leven willen verbeteren.

Kosten

We maken een onderscheid tussen een normaal tarief en een verlaagd tarief. Heb je een laag inkomen, voel je dan vrij om mee te doen voor het lagere tarief of met ons te overleggen. Maak hierbij je eigen inschatting.
Lessenreeks, normaal tarief van sept t/m dec: € 165,- (11 lessen)
Lessenreeks, laag tarief van sept t/m dec: € 121,- (11 lessen)
Losse lessen: € 17,50

Aanmelden

kan bij de docent, Gerda Wolff via mail: yogahartnijmegen@gmail.com of via app: 06-38133963.

Docent

De cursus wordt verzorgd door Gerda Wolff, zij is docent hatha yoga, restoratieve yoga en nidra yoga en heeft de erkende specialisatie ‘herstelyoga bij kanker’ gevolgd en is aangesloten bij het kwaliteitsregister yoga bij kanker (https://yogaenkanker.nl/docenten/).

START herstelyoga najaar 2022 Yogahart Nijmegen

Yogahart Nijmegen is ook opgenomen in de IKNL verwijsgids kanker (https://www.verwijsgidskanker.nl/)

START herstelyoga najaar 2022 Yogahart Nijmegen

Gerda geeft ook individuele ademconsulten en werkt samen met psychotherapie praktijk Suniai en MM fysiotherapie en met oncologie fysiotherapeuten. Van huis uit is Gerda gecertificeerd pedagoog en is aangesloten bij beroepsvereniging NVO, de beroepsvereniging voor universitair geschoolde (ortho)pedagogen.