Skip to main content

Yoga in Nijmegen

Yogahart Nijmegen – Jouw plek voor yoga in Nijmegen

Bij Yogahart in Nijmegen hebben we vier waardes die wij belangrijk vinden bij yoga en de lessen. Hiermee onderscheiden wij ons van andere yogascholen in Nijmegen en omgeving. Deze waardes zijn: balans, bezieling, plezier en verbinding.

Balans

Balans, ofwel evenwicht houden. Bij yoga is het belangrijk om in een bepaalde asana (yogahouding) het evenwicht te vinden tussen kracht en stevigheid aan de ene kant, en ontspanning en comfort aan de andere. Binnen yoga wordt dit ook wel aangeduid met ‘sthira, sukham, asanam’. Evenwicht leer je bij yoga lichamelijk te gebruiken, maar daarbij ook geestelijk. Lukt het jou om je tijdens een lastige of moeilijke periode krachtig te zijn, maar ook te ontspannen? Yoga leert je dit.

Door op persoonlijk vlak veel baat te hebben gehad aan die balans, is het ook één van de belangrijkste aandachtspunten bij Yogahart, dé plek voor yoga in Nijmegen.

Plezier

Bij een yogales bij Yogahart gaat het er niet om dat je het zo goed mogelijk doet en presteert, maar om het hebben van plezier. Dit is veel belangrijker, daarom wordt er ook flink wat gelachen bij ons in Nijmegen.

Soms zijn we zo bezig met het uitvoeren van een yogahouding of datgene wat ons bezighoudt, dat we vergeten dat het ook vermakelijk kan en mag zijn. Plezier is onwijs belangrijk zowel tijdens yoga, als in het dagelijks leven.

Verbinding

Verbinding staat voor de connectie die we leggen tussen lichaam, geest en ziel. Daarbij staat het ook voor het koppelen van de verschillende chakra’s.

Verbinding kan ook ervaren worden in contacten die gelegd worden met mensen. Zo kan je een verbinding voelen met iemand wanneer je jezelf in iemand herkent. Dit kan dus ook plaatsvinden tijdens een van onze lessen yoga in Nijmegen.

Bezieling

Bezieling staat voor Yogahart voor dingen die we met vertrouwen, inspiratie en blijheid kunnen doen. Zelf ervaren we dit bij iedere yogales. Bezig kunnen zijn in het hier en nu, en iets doen waar je blij van wordt, dat is bezieling. 

Ook dit is erg belangrijk tijdens de lessen yoga in Nijmegen. Het moment van blijheid bereiken.

Yogahart Nijmegen – Jouw plek voor yoga in Nijmegen

Yoga wordt steeds populairder en dat is logisch. Het is de ideale manier voor ontspanning en lichamelijke en geestelijke bewustwording. Grote kans dat jij al overtuigd bent van de voordelen van yoga, maar nog wel op zoek bent naar de ideale plek voor yoga in Nijmegen. We vertellen je graag wat meer over Yogahart. De plek voor yogales in Nijmegen.

KennismakingsaanbodHoe ziet een yogales eruit?

Yogales in Nijmegen

Yogahart heeft verschillende locaties waar we lessen aanbieden. Een van de meest bezochte locatie is het yoga en meditatiecentrum Anahata, in het centrum van Nijmegen.

Lessenaanbod

Er zijn verschillende yogalessen bij ons in Nijmegen te volgen. We bieden: dynamische hatha, restoratieve yoga, yoga nidra en yoga & running.

Restoratieve yoga

Restoratieve yoga is de perfecte tegenhanger van dynamische hatha. Tijdens een les restoratieve yoga krijgt je lichaam de mogelijkheid om zich volledig te herstellen. Het doel van de les is dan ook om helemaal te ontspannen. Je leert rust te vinden. Lees hier meer over restorative yoga.

Yoga & running

Yoga en running bestaat aan de ene kant uit krachtige en dynamische rek- en strekoefeningen, en aan de andere kant uit ontspanningsoefeningen en meditatie. De ademhaling speelt hierbij, naast de houding, een belangrijke rol.

De les is gericht op hardlopers en andere duursporters, die naast hun conditie ook willen werken een hun rompstabiliteit. Daarnaast is het ook geschikt voor sporters die meer flexibiliteit en soepelheid in hun spieren en gewrichten willen.

Dynamische hatha

Dynamische hatha is een actieve yogales die je in beweging laat komen. De les bestaat aan de ene kant uit krachtige en dynamische oefeningen (HA), en aan de andere kant uit ontspanningsoefeningen en meditatie (THA).  Benieuwd hoe een dynamische hatha les eruitziet? Bekijk hier de opbouw van de les.

Yoga nidra

Yoga nidra wordt ook wel slaap yoga genoemd. Bij deze vorm van yoga verkeert jouw lichaam in een toestand van slaap, maar is het bewustzijn helder en wakker. Dit heeft een diepe staat van emotionele, fysieke en mentale ontspanning tot gevolg. Je verkeert je in een soort bewuste slaap. Hier kun je meer informatie vinden over yoga nidra.

Yoga bij Yogahart Nijmegen

Bekijk lesroosterTarieven

Andere vormen van yoga in Nijmegen

Naast de reguliere lessen die we bij Yogahart aanbieden, hebben we nog andere mogelijkheden voor yoga in Nijmegen.

Ademtherapie

Adem en ontspanning zijn twee belangrijke elementen bij yoga. Ademhalen kan dan ook lastig zijn bij het langer aanhouden van emoties en inspanningen. Problemen bij de ademhaling kunnen vervolgens weer leiden tot allerlei fysieke en mentale klachten.

Bij de ademtherapie helpen we je om de natuurlijke adembeweging te herstellen. Dit doen we middels een methode waarbij je bewust wordt van de spanning en ontspanning in jouw lichaam. Je leert beter naar jouw lichaam te luisteren en om bewust te worden wat de spanning veroorzaakt.

Privéles

Op zoek naar een yogales in Nijmegen die geheel is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen? Dan zijn onze privélessen een goede optie. In een privéles yoga verkennen we in alle rust jouw fysieke en mentale grenzen. Vervolgens onderzoeken we wat de beste vervolgstappen op het yogapad zijn voor jou. Met als uiteindelijke doel om meer in verbinding te komen met jezelf.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een privéles yoga in Nijmegen? Neem dan vooral contact op met ons.

Healing

Een healing sessie helpt je om te gaan met fysieke of mentale problemen, pijn of blokkades. Het brengt je in contact met je ware zelf.

Bij een healing sessie werken we intuïtief en laten we ons leiden door hartenergie. Deelnemers van een healing sessie ervaren soms een diepe vorm van ontspanning, een koude of warme stroom, tintelingen, maar soms ook helemaal niets. De effecten van een sessie zijn direct of na enige tijd voelbaar. Het belangrijkste is dat het gewoon laat gebeuren en niets forceert.

Yoga voor bedrijven

Bij Yogahart verzorgen we coaching trajecten op maat. Deze trajecten zijn bedoeld voor individuele deelnemers in een (non-) profitorganisatie die op een keerpunt staan en de volgende stap willen zetten in hun loopbaan. Het is ook mogelijk om dit als afdelingsteam te doorlopen. We werken hierbij volgens een methode die in verschillende stappen is opgedeeld.

Wil je meer weten over yoga in Nijmegen voor jouw bedrijf? Neem dan vooral contact met ons op.

Contact met Yogahart Nijmegen

Voor vragen en advies kun je altijd contact met ons opnemen. Vul onderstaand formulier in of bel gerust.