Dynamische hatha yoga bij Yogahart Nijmegen

Dynamische hatha yoga is een actieve les. Deze energieke les zet je dus letterlijk in beweging. Beweeglijke en statische houdingen volgen elkaar op.  Een les dynamische hatha bestaat aan de ene kant uit krachtige, dynamische oefeningen (HA). Aan de andere kant bestaat deze les uit ontspanningsoefeningen en meditatie (THA).

Wat doe je tijdens hatha yoga?

De warming-up

We starten de les met een zonnegroet en een warming-up om de spieren voor te bereiden.

De les

Tijdens de les werken we vervolgens aan:

  • flexibiliteit
  • stabiliteit
  • bewustwording
  • de balans tussen inspanning en ontspanning

Na een aantal staande en zittende houdingen eindigen we de les uiteindelijk met een liggende ontspanning en meditatie.

Voor wie is een les actieve hatha yoga geschikt?

Deze energieke bewegingslessen zijn voor iedereen geschikt. Dus of je nu beginner of gevorderd bent, meld je aan.

Wat is hatha yoga?

Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Hatha yoga is wellicht de meest populaire vorm en heeft vele voordelen. Het is daardoor een goede instap vorm wanneer je net begint met yoga en niet goed weet wat het best bij jou past.

Wat betekent hatha?

Hatha verwijst naar de zon (ha) en de maan (tha), het is dus geen letterlijke betekenis. Hiermee worden de kracht, maar ook de kalmte bedoeld. Het draait bij deze vorm van yoga om de balans tussen deze twee aspecten.

Wat is het doel van hatha yoga?

Deze yogavorm wordt vaak beschreven als een manier om balans te brengen in jouw lichaam, geest en energie. Met als doel om het lijden in jouw leven te verminderen en het geluk juist te vergroten.

Bekijk ons lesrooster

Ben je geïnteresseerd in deze vorm van yoga? Neem dan eens een kijkje in ons lesrooster voor meer informatie over de beschikbaarheid van de lessen en de tarieven.

Heb je nog wat vragen of wil je nog wat meer weten over de lessen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. We proberen jouw vragen altijd zo snel mogelijk te beantwoorden.