Ademhaling en ontspanning

De adem en ontspanning zijn twee belangrijke aandachtspunten voor yoga. Wanneer emoties of inspanningen langere tijd aanhouden, kan ademhalen een hele kunst zijn. Problemen met ademhaling kunnen namelijk leiden tot allerlei fysieke en mentale klachten. Ademtherapie biedt hierin een goede uitkomst.

Ademtherapie

Langdurige stress kan een negatief effect hebben op jouw ademhaling. Bij ademtherapie ga je leren hoe je op een juiste manier ademhaalt. Het kan je onder andere helpen bij het omgaan met verschillende klachten, zoals angst, vermoeidheid, paniek en slaapproblemen.

De therapie helpt de natuurlijke adembeweging te herstellen. Daarbij maak ik onder andere gebruik van de ademhalings- en ontspanningsoefeningen uit de methode van Dixhoorn. Met deze methode word je bewust van de spanning en ontspanning in je lichaam. Het leert je om beter naar jouw lichaam te luisteren en helpt je om bewust te worden wat de spanning veroorzaakt.

Hoe werkt het?

Je leert onder begeleiding jouw buik-, flank- en borstademhaling op een juiste manier toe te passen. Naast de methode van Dixhoorn maak ik gebruik van yoga en meditatietechnieken. Neem voor meer informatie contact op met Gerda Wolff.